عمومی

تشریح هر یک از عوامل بوجود آورنده ی حریق

حرارت 

حرارت یکی از انرژیهای موجود در طبیعت میباشد که از راههای مختلف مانند جذب نور ،اصطکاک ،فشار ،جذب انرژی و فعل و انفعال شیمیایی میتواند مولکولهای اجسام را تحریک نموده و تولید حرارت نماید.

روش های تولید حرارت

الف )شیمیایی: تعدادی از عناصر  و مواد شیمیایی در شرایطی ،خود به خود حرارت تولید کرده و باعث آتش سوزی می شوند و یا در اثر ترکیب شدن آنها مشتعل شده و آتش سوزی ایجاد می نمایند .مانند آلودهشدن یا آغشته شدن پارچه و چوب به اسید نیتریک و مخلوط شدن گلسیرین و پرمنگنات پتاسیم.

 ب) مکانیکی: در این روش بر اثر اصطکاک و یا فشار حرارت تولید شده و سبب آتش سوزی می گردد .

ج) الکتریسیته:  هرگاه جریانی برق را از مقاومتی عبور دهیم در آن مقاومت حرارت تولید می شود.

روشهای مختلف انتقال حرارت:

آتش در هنگام شروع کوچک بوده ولی پس از مدتی بنا به خاصیت آتش گیری مواد سوختنی و به علت رسیدن اکسیژن یا هوای تازه ،توسعه پیدا کرده و درجه حرارت بالا می رود و حریق گسترش می یابد. شکل زیر نمودار گسترش حریق بر حسب زمان را نشان می دهد .خط خاکستری نشان دهنده گسترش حریق در فضای آزاد بوده و نموده قرمز مسیر گسترش حریق در فضاهای محدود با تهویه کم و سپس هوارسانی ناگهانی را نشان می دهد.

مثلث آتش

الف: انتقال حرارت به طریق هدایت : همانطور که می دانیم حرارت از یک جسم که دارای حرارت بالاتر می باشد به یک جسم که دارای درجه حرارت پایین تر است منتقل می گردد. به همین ترتیب حرارت در یک جسم از نقطه گرم تر به نقطه سردتر نیز حرکت می کند که در این صورت از یک اتم به اتم دیگر در همان جسم جریان می یابد .مانند هدایت جریان برق در یک جسم هادی با این تفاوت که حرارت ،خیلی کندتر از جریان برق حرکت می کند.

انتقال حرارت از طریق هدایت سبب می شود که در آتش سوزی ها حرارت از طریق میله های فلزی در سقف یا پایه ساختمان ها از اتاقی به اتاق دیگر منتقل و سبب گسترش آتش می شود مگر اینکه این ستون های فلزی از میان دیوارهای مقاوم در برابر حریق گذشته باشند.

ب: انتقال حرارت به طریق جابجایی: در آتش سوزی ها، جابجایی حرارت به علت گرم شدن گازها بوجود می آید و باعث می شود که گازهای گرم از طریق پلکان ها و کانال های آسانسور بطرف بالا حرکت کرده و باعث گسترش حریق در طبقات مختلف ساختمان گردد .به همین دلیل هوای سرد به طرف محل آتش سوزی جریان می یابد و با تغذیه حریق و تأمین اکسیژن کافی آتش سوزی ادامه می یابد.

ج :انتقال حرارت به طریق تشعشعی: در این روش تشعشع با عبور از فضا به سایر اجسام در مسیر خود برخورد کرده و حرارت را به آن جسم منتقل می نماید. هنگامی که تشعشع حرارتی به سطح یک جسم برخورد کند سه امکان وجود دارد. یا توسط این اجسام منعکس میگردد( مانندجسم صیقلی) یا  از آنها عبور می نماید مانند (شیشه) و یا به وسیله آن جسم جذب می گردد (ماننداجسام تیره).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط ری کپچا و گوگل حفاظت می شود سیاست حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.